Tofu, măslinele, ridichile, salata verde şi nuca nu trebuie să lipsească din dieta zilnică a persoanelor care doresc să respecte cele 47 de zile ale Postului Paştelui. De-a lungul postului, Tofu, măslinele, ridichile, salata verde şi nuca nu trebuie să lipsească din dieta zilnică a persoanelor care doresc să respecte cele 47 de zile ale Postului Paştelui.
De-a lungul postului, este necesar să avem o dietă formată din alimente cu un conţinut bogat în calciu şi în fier, precum brânza tofu, măslinele, fructele şi legumele, pentru a înlocui lipsa lactatelor bogate în vitamine şi minerale şi a mâncărurilor pe bază de carne. Prin păstrarea unui regim alimentar corect, organismul capătă forţele necesare pentru a rezista celor 47 de zile de post.
În lipsa proteinelor din carne şi a lactatelor, fitoterapeutul Eugen Giurgiu vă recomandă câteva alimente care să suplinească cu succes elementele hrănitoare de care organismul nostru are nevoie.
Tofu, brânza preparată din soia, conţine proteine valoroase pentru buna funcţionare a inimii. Aceasta reuşeşte să scadă nivelul colesterolului "rău" din sânge (răspunzător de formarea plăcilor aterosclerotice) care împiedică circulaţia sângelui prin vene şi artere.
Tofu, care are în compoziţie şi chimen, nu este doar gustos, ci are şi calităţi revigorante. Din acest motiv, brânza tofu nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al celui care posteşte. Ridichile roz, bogate în vitaminele A, B1, B2 şi C, au efect antioxidant.
Frunzele verzi ale ridichilor pot fi folosite în ciorbe sau salate, pentru combaterea avitaminozele de primăvară. După o cură de una-două săptămâni, simptomele specifice lipsei de vitamine (somnolenţa, tulburările de ritm cardiac, astenia, sângerarea gingiilor) dispar.
Cura cu ridichi roz este recomandată în afecţiunile hepatice, deoarece drenează ficatul, stimulează secreţi