Comisarii OPC din Iasi vor verifica, in urmatoarea perioada, operatorii economici care vand produse alimentare. Pana la sfarsitul lunii, la solicitarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, va avea loc o actiune tematica de control privind calitatea, modul de comercializare si etichetare a acestor produse. Astfel, vor fi verificari la carnea ambalata, produsele zaharoase, ciocolata si produsele din ciocolata, dar si la produsele de patiserie. Vor fi verificate urmatoarele aspecte: existenta documentelor de provenienta sau de însotire a marfii, starea ambalajelor (integritate, etanseitate), încadrarea produselor în data durabilitatii minimale, dupa caz, în data limita de consum stabilite de producator. Vor fi verificate si caracteristicile organoleptice prin verificare directa (aspect, miros si gust, prezenta corpurilor straine în continut, a petelor de mucegai si a semnelor de alterare). In caz de suspiciune se vor preleva esantioane care vor fi analizate în laboratoare autorizate. Comisarii vor verifica incadrarea în cantitatea neta sau volumul net impuse sau declarate de producator, respectarea temperaturilor de pastrare si expunere, impuse sau declarate, modul de respectare a prevederilor legale privind informarea consumatorilor, afisarea pretului, în mod vizibil si într-o forma neechivoca, dar si modul de desfasurare a promotiilor.
Comisarii OPC din Iasi vor verifica, in urmatoarea perioada, operatorii economici care vand produse alimentare. Pana la sfarsitul lunii, la solicitarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, va avea loc o actiune tematica de control privind calitatea, modul de comercializare si etichetare a acestor produse. Astfel, vor fi verificari la carnea ambalata, produsele zaharoase, ciocolata si produsele din ciocolata, dar si la produsele de patiserie. Vor fi verificate urmatoarele aspecte: existenta docum