Orgoliile locale au dat naştere în timp unei adevărate „bătălii“ între regiunile istorice ale ţării, în cursul căreia reprezentanţii fiecăreia încearcă să-şi revendice „branduri“ precum sărmăluţele sau mămăliga. În mod istoric, mâncarea tradiţională porneşte departe, în rădăcinile adânci ale poporului, la geto-daci, susţin specialiştii culinari. adevarul.ro vă propune un ”meci” între bucatele tradiţionale, zonă cu zonă, aromă cu aromă. Orgoliile locale au dat naştere în timp unei adevărate „bătălii“ între regiunile istorice ale ţării, în cursul căreia reprezentanţii fiecăreia încearcă să-şi revendice „branduri“ precum sărmăluţele sau mămăliga. Unul dintre cei mai respectaţi gastronomi din România arată că disputa este falsă. Bucătăria cu adevărat moldovenească, descrisă pentru „Adevărul“ de celebrul cronicar gastronomic Costăchel. Fiecare zonă a ţării are propriile mâncăruri pe care le promovează cu orice prilej. Bucovinenii spun că în acest colţ de ţară poţi găsi cea mai diversificată bucătărie tradiţională, iar cei care nu cred acest lucru sunt invitaţi în zonă pentru a se convinge singuri de adevărul acestor vorbe.
Bucovinenii sunt mândri de felul lor nu doar când vine vorba de tradiţii şi obiceiuri, ci şi de mâncărurile pe care le prepară. Românul este un carnivor autentic, nu i-au lipsit însă legumele şi fructele din dietă. În mod istoric, mâncarea tradiţională porneşte departe, în rădăcinile adânci ale poporului, la geto-daci, susţin specialiştii culinari. Zama acrită cu corcoduşe sau cu aguridă, carnea de pui şi de miel, asortată cu mere pădureţe, învelite în lut şi frăgezit în groapă de pământ cu jar sunt doar câteva din tradiţiile culinare munteneşti.
Muntenii s-au bucurat de obiceiurile culinare gătite la cuptorul dac.
Unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din Ardeal, Mircea Groza, care câştigă împreună cu echipa sa, “Nişte ţăran