Aproape 400 de persoane au participat aseară la Balul Vânătorilor din Alba Iulia. Atracţia petrecerii a fost standul cu trofee amenajat în sală. Vânătorii şi însoţitoarele lor s-au fotografiat lângă vânatul expus, au consumat preparate vânătoreşti şi au participat la o tombolă la care marele premiu a fost o blană de vulpe.
După jumătatea lunii februarie începe prohibiţia la majoritatea speciilor de vânat, la mistreţ, căprilor şi la păsări. Pentru a marca această pauză, până la noul sezon, la Alba Iulia se organizează Balul Vânătorilor, la care pot lua parte atât cei care sunt pasionaţi de vânătoar cât şi gurmanzii care apreciază preparatele deosebite care sunt servite la masa vânătorilor.
Standul cu trofee o atracţie pentru femei
Aseară atracţia pentru vânători a fost standul cu trofee amenajat în sală. Vânătorii care au avut mai puţin noroc anul acesta au putut să se fotografierze lângă blănurile de vulpe s-au trofeele de cerb. În stand puteau fi văzuţi şi fazani sau iepuri, un mistreţ şi un căprior împăiaţi. Nici doamenele îmbrăcate în ţinute de seară şi cu pantofi cu toc nu s-au sfiit şi au făcut şi ele poze pentru a le avea ca amintire.
„Soţul meu este vânător. Eu vin pentru prima dată la un bal de felul acesta. Atmosfera este foarte plăcută şi ne simţim foarte bine. Sunt spectaculase trofeele şi mâncarea este foarte gustoasă“, a spus Mihaela Armănaş din Alba Iulia. Meniul a fost apreciat de toţi cei prezenţi. De pe masa vânătorilor albaiulieni nu au lipsit aperitivele cu specific şi tradiţional, tobă, ruladă de carne. Mai apoi s-a servit o altă delicatesă, vişlii de căprior. Felurile principale de mâncare, ciorba şi friptura au fost preparate din carne de mistreţ. „Nu sunt vânător, dar îmi place să petrec cu mâncare gustoasă la un eveniment deosebit. Din ce am gustat până acum, cel mai mult mi-a plăcut rulada vân