Consumul de oua nu influenteaza in niciun fel nivelul colesterolului. Oamenii de stiinta au demontat mitul cresterii colesterolului din aceasta cauza si au recomandat consumul in cantitatile dorite.
"Putem introduce fara rezerve oualele intr-o dieta. Mai mult, nu exista restrictii la acest capitol. Este un aliment consistent si sanatos", a spus nutritionistul Bruce Griffin pentru publicatia The Telegraph, consultata de ziare.com.
Studiul realizat de Griffin si colegii sai a aratat ca recomandarile privind limitarea consumului de oua pe fondul cresterii colesterolului sunt gresite.
Mai mult, producatorii de oua din Marea Britanie au resimtit campania puternica indreptata catre reducerea consumului acestui aliment.
Daca in anii '60 nutritionistii recomandau populatiei sa consume maximum cinci oua pe saptamana, la inceputul anilor '90 ei au avertizat ca mai mult de trei oua consumate saptamanal pot influenta nivelul colesterolului.
Noul studiu are un impact pozitiv asupra producatorilor, chiar daca sondajele realizate de Griffin si echipa sa au aratat ca 45% din cei care au raspuns intrebarilor lor inca mai cred ca ouale sunt daunatoare organismului. Consumul de oua nu influenteaza in niciun fel nivelul colesterolului. Oamenii de stiinta au demontat mitul cresterii colesterolului din aceasta cauza si au recomandat consumul in cantitatile dorite.
"Putem introduce fara rezerve oualele intr-o dieta. Mai mult, nu exista restrictii la acest capitol. Este un aliment consistent si sanatos", a spus nutritionistul Bruce Griffin pentru publicatia The Telegraph, consultata de ziare.com.
Studiul realizat de Griffin si colegii sai a aratat ca recomandarile privind limitarea consumului de oua pe fondul cresterii colesterolului sunt gresite.
Mai mult, producatorii de oua din Marea Britanie au resim