Cele mai recente studii demonstrează că un consum moderat de bere poate avea efecte benefice asupra sistemului cardiovascular şi poate ajuta chiar la reducerea riscului de apariţie a mai multor boli de inimă.
Datorită conţinutului de vitamina B6, berea poate preveni acumularea hmocisteinei, o substanţă care, aflată la un nivel ridicat, reprezintă un factor de risc în bolile cardiovasculare. Studiile arată şi că 30 - 35% din bărbaţii care beau bere în cantităţi moderate sunt mai puţin supuşi riscului producerii atacului de cord. În plus, berea are polifenolicu proprietăţi antioxidante şi ajută la stimularea circulaţiei sângelui. În cazul femeilor, s-a demonstrat că 14% din consumatoarele de două sau trei beri pe săptămână prezintă un risc redus de hipertensiune arterială. Totodată, berea poate preveni riscul de obstrucţie coronariană care apare atunci când se formează cheaguri în arterele coronare ce hrănesc inima.
”Fabricată din ingrediente naturale cum sunt hameiul, cerealele şi drojdia, cu un conţinut de apă de peste 90%, berea nu are deloc grăsimi, colesterol sau cafeină şi este bogată în nutrienţi, antioxidanţi şi vitamine. Astfel, consumată cu moderaţie poate aduce beneficii sănătăţii şi poate proteja inima de afecţiuni cardiovasculare. Cercetări recente aduc chiar mai multă claritate, identificând posibile efecte pozitive ale consumului moderat de bere în ceea ce priveste reducerea incidenţei bolilor de inimă, fapt cu atât mai îmbucurător pentru iubitorii acestei băuturi milenare”, a declarat Corina Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Ateroscleroza ar putea fi prevenită în urma unui consum moderat de bere datorită scăderii rigidităţii arterelor, creşterii nivelului de lipoproteine cu densitate mare, a nivelului de colesterol bun şi a scăderii nivelulului insulinei.
Cele mai recente