Ei au desfăşurat mai multe controale la agenţii economici care se ocupă cu comercializarea produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale, respectiv carne preambalată, ouă, vopsea de ouă, ciocolată, produse de patiserie, cozonac, pască, chec, fursecuri şi vin.
Comisarii OPC au efectuat, în perioada 26 martie -11 aprilie, 37 de controale, iar neregulile nu au întârziat să apară. La unii comercianţi s-au găsit preparate din carne cu termen de valabilitate depăşit sau prăjituri, torturi, cornuleţe şi crossante care erau scoase la vânzare deşi erau expirate.
În ceea ce priveşte carnea de oaie şi de viţel în stare congelată preambalată, aceasta nu prezenta elemente de identificare şi carecterizare. La fel s-a întâmplat şi cu preparatele din carne, care nu aveau elemente de identificare si caracterizare. Alţi comercianţi ofereau spre vânzare pulpele de pui la bax depozitate în condiţii de congelare ce prezentau două etichete cu informaţii în limba engleză netraduse în limba română.
Nereguli s-au găsit şi alte produse. Astfel, cozonacii de post prezentau în lista ingredientelor ,,zer praf,,;, ouăle nu aveau afişate informaţiile referitoare la clasa de calitate şi categoria de greutate conform documentelor de provenienţă, iar la iepuraşi de ciocolată şi vopsea de ouă nu se specifica preţul/ bucata;. Tot în urma controalelor, comsiarii OPC au constatat că anumite mijloace de măsurare din dotare nu prezentau buletine de verificare metrologică, iar navetele cu preparate din carne depozitate direct pe paviment venind în contact direct cu acesta.
În urma acţiunilor, comisarii OPC au aplicat 25 de amenzi contravenţionale în valoare de 136.000 de lei şi 15 de avertismente. Totodată, ei au au oprit definitiv de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a unor produse în valoare de 644 de lei şi oprirea temporară de