Un studiu britanic arată că tot mai mulţi bebeluşi se nasc dependenţi de zahăr, deoarece mamele lor mănâncă prea multe dulciuri în perioada sarcinii. Experţii de la Royal College atrag atenţia asupra faptului că tot mai mulţi nou-născuţi sunt supuşi tratamentelor speciale pentru a combate stările de sevraj, care apar încă de la primele ore de viaţă.
În plus, savanţii britanici avertizează femeile care se îmbolnăvesc de diabet în timpul sarcinii şi pe cele care rămân însărcinate atunci când au un surplus de kilograme că pun viaţa în pericol a viitorului copil. "Bebeluşii născuţi de astfel de femei au o greutate destul de mare şi sunt dependenţi de zahăr încă din primele clipe de viaţă", a precizat dr. Patrick O'Brien .
Cel mai recent Eurostat arată că jumătate dintre femeile de vârstă fertilă sunt supraponderale şi 15% dintre viitoarele mame sunt obeze, informează Daily Mail.
"Un copil care primeşte zahăr încă din viaţa intrauterină are un nivel crescut al insulinei. Aceşti bebeluşi trebuie hrăniţi mai des, pentru ca nivelul zahărului din sânge să atingă cote care să nu îi pună viaţa în pericol", mai spune dr. O'Brien.
Specialiştii avertizează că micuţii care se nasc cu un nivel crescut al glicemiei riscă să se devină obezi şi să se îmbolnăvească de diabet de tip II de la vârste fragede. De asemenea, aceştia sunt predispuşi bolilor de inimă şi pot suferi un infarct până să împlinească vârsta de 30 de ani.
Pentru a preveni aceste efecte negative, medicii recomandă viitoarelor mame să nu mai mănânce cât pentru doi în perioada sarcinii, deoarece îşi pun atât viaţa lor în pericol, cât şi pe a copilului.
Potrivit specialiştilor, în perioada sarcinii, necesităţile nutriţionale ale organismului femeii sunt mai mari, iar pentru a le satisface se recomandă să acordaţi importanţă calităţii alimentelor şi nu cantităţii. În timpul sarcinii este