Trucuri sa te odihnesti bine in perioada Sarbatorilor. De Sarbatori prioritatile sunt distractiile cu familia si cu prietenii, mancarea, cadourile, iar odihna ramane undeva pe ultimul loc. Lucru care ne face mai vulnerabili la problemele de sanatate in aceasta perioada si, in plus, somnul insuficient contribuie la acumularea si mai multor kilograme. De Sarbatori prioritatile sunt mancarea, cadourile, distractiile cu familia si cu prietenii, iar odihna ramane undeva pe ultimul loc. Lucru care ne face mai vulnerabili la problemele de sanatate in aceasta perioada si, in plus, somnul insuficient contribuie la acumularea si mai multor kilograme. Somnul insuficient ne incetineste metabolismul, astfel ca tot ceea ce mancam de Sarbatori se depune mai usor sub forma de grasime pe corp. In plus, daca nu dormim destul in aceasta perioada, si tensiunea arteriala are de suferit, ceea ce creste riscul de evenimente cardiovasculare nefericite, cum ar fi un infarct sau un accident vascular cerebral, scrie Adevarul.
Mananci si mori. Lista alimentelor care pot ucide. Unele alimente par sanatoase, dar specialistii spun ca pot contine substante care, in cantitati mari, pot provoca multe neplaceri, iar unele chiar pot ucide. De asemenea, se spune ca majoritatea "delicateselor ucigase" provin de Asia. Semintele si samburii unora dintre cele mai indragite legume si fructe contin o toxina numita amygdaline, care in cantitati mari poate fi foarte toxica, potrivit Health.com. Merele, perele, mago, piersicile si caisele, toate se incadreaza in aceasta categorie. Desi ingerarea ocazionala sau accidentala nu e periculoasa, specialistii ne sfatuiesc sa fim atenti. Atunci cand cartofii sunt expusi la prea multa lumina, ei se inverzesc si produc o toxina numita solanina. De aceea suntem sfatuiti ca, daca observam o zona verde chiar sub coaja, zona aceea trebuie bine curatata, altfel cart