O echipă oficiali ruşi, de specialişti ai Serviciului federal pentru Inspecţia Veterinară şi Fitosanitară, va face evaluări la unităţile de producţie şi procesare a cărnii din România, evaluări care încep luni.
Potrivit unui responsabil din Ministerul Agriculturii, ţara noastră este, după Germania, al doilea stat care face acest lucru, ceea ce înseamnă că există interes din partea Moscovei pentru produsele româneşti. “Începând de astăzi, o echipă de medici veterinari din Rusia a sosit în România şi va vizita abatoarele şi spaţiile de procesare de la noi în vederea agreării pentru export pe piaţa Rusiei,” susţine Ilie Van, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Păsări din România, citat de Radio România Actualităţi.
“Este un eşantion acum de 12 fabrici de procesare care vor fi anaolizate. E vorba de toate tipurile de carne. Vor urma şi altele. Noi nu ştim exact care este strategia lor, dar în orice caz este bine că s-a început. Nu avem nici un fel de emoţie, avem abatoare agreate de Comisia Europeană, de piaţa europeană”, a mai adăugat Ilie Van.
Reluarea exportului către Rusia va însemna enorm, crede preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Păsări din România. “Suntem profilaţi şi pe export, dar din păcate până în momentul de faţă nu am intrat pe piaţa Rusiei, care e o piaţă foarte mare, cu potenţial extraordinar pentru industria noastră”, spune Ilie Van, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Păsări din România.
O echipă oficiali ruşi, de specialişti ai Serviciului federal pentru Inspecţia Veterinară şi Fitosanitară, va face evaluări la unităţile de producţie şi procesare a cărnii din România, evaluări care încep luni.
Potrivit unui responsabil din Ministerul Agriculturii, ţara noastră este, după Germania, al doilea stat care face acest lucru, ceea ce înseamnă că există interes din partea Moscovei pentru produsele româneşti. “Începân