O reţetă clasică şi savuroasă din bucătăria mexicană: quesadilla cu brânză, ardei şi avocado este perfectă atât pentru micul-dejun, cât şi pentru picnicurile de după-amiază cu prietenii sau cu familia, informează Daily Mail, potrivit Mediafax.
Ingrediente pentru patru-şase porţii
* trei ardei roşii
* opt foi de tortilla
* 100 de grame de brânză Cheddar, răzuită fin
* 100 de grame de brânză Lancashire fărâmiţată
* o legătură de ceapă verde tăiată mărunt
* două fructe de avocado, tăiate în bucăţi mari
* două roşii coapte şi feliate
* un ardei iute Jalapeno
* frunze tocate de coriandru
* 25 de grame de unt
Mod de preparare
Încălziţi grătarul la temperatură mare şi coaceţi ardeii roşii timp de 10 minute, întorcându-i din când în când, până ce devin mai inchişi la culoare.
Puneţi ardeii în pungi de plastic şi lăsaţi-i să se răcească puţin, după care scoateţi-i pe un platou şi curăţaţi-i de coajă. Scoateţi seminţele şi tocaţi pulpa rămasă în bucăţi mari.
Pentru a pregăti quesadilla, puneţi patru foi de tortilla pe masă şi umpleţi-le cu toate ingredientele, mai puţin untul. Deasupra, adăugaţi bucăţile coapte de ardei. Acoperiţi fiecare foaie de tortilla cu o alta, pentru a forma un fel de sendviş.
Încălziţi puţin unt într-o tigaie largă în care aşezaţi cu atenţie bucăţile de tortilla. Coaceţi timp de două-trei minute pe fiecare parte, până când foile devin crocante şi capătă o culoare aurie, iar brânza începe să se topească.
Tăiaţi în felii groase şi serviţi cu felii de lămâie, smântână şi bucăţi mici de ardei iute Jalapeno.
O reţetă clasică şi savuroasă din bucătăria mexicană: quesadilla cu brânză, ardei şi avocado este perfectă atât pentru micul-dejun, cât şi pentru picnicurile de după-amiază cu prietenii sau cu familia, informează Daily Mail, potrivit Mediafax.
Ingr