Cocteilurile din cireşe, caise şi mere sunt eficiente în tratarea asteniei. Cele din varză şi ţelină combat reumatismul şi bolile hepatice Fructele şi legumele conţin calciu,
Cocteilurile din cireşe, caise şi mere sunt eficiente în tratarea asteniei. Cele din varză şi ţelină combat reumatismul şi bolile hepatice
Fructele şi legumele conţin calciu, vitamine şi zaharuri care menţin sănătatea organismului şi sporesc puterea de concentrare.
Nevoile zilnice de calciu pentru un adult sunt de 0,8 grame. Pentru copiii până la un an, necesarul de calciu este de 0,7 grame. Acesta poate fi luat din lapte şi produse lactate, dar şi din legumele şi fructele proaspete. Înainte de a urma o cură de crudităţi este necesar să avem avizul medicului nutriţionist.
Sucul de ţelină combate reumatismul
Un amestec de legume care conţine importante procente de calciu este cel preparat din morcovi, castraveţi şi sfeclă (în părţi egale). La 100 de grame, morcovii conţin 34 mg de calciu, castraveţii 20 de mg, iar sfecla 17 mg. Aceste legume au şi virtuţi diuretice şi detoxifiante. Cocteilul din ţelină, lăptucă şi varză este indicat în tratarea reumatismului, a problemelor hepatice, urinare şi gastrointestinale.
Amestecul, bogat în calciu, se prepară din 200 g ţelină, 300 g lăptucă, 300 g varză. Persoanele care suferă de astenie, insomnie şi anemie trebuie să consume amestecuri din cireşe, caise şi mere. Procentele de calciu pe care le conţin aceste fructe - cireşele (18 mg), caisele (15 mg) şi merele (16 mg) sunt ideale pentru îmbunătăţirea stării de sănătate.
Zmeura, eficientă în răceli
Cocteilul preparat din zmeură, miez de pepene roşu şi cireşe este un tonic pentru persoanele vulnerabile la răceli. Pe lângă vitamine şi minerale, amestecul conţine şi procente importante de calciu (zmeura - 41 mg, pepenele verde - 18 mg, cireşele -18 mg) ca