Patru meserii pentru cei fără liceu: specialist în hotelărie, specialist în gastronomie, specialist în gastronomie sistematizată pentru lanţurile de fast-fooduri existente şi bucătar
Sistemul şcolilor profesionale deschise în sistem public – privat lansat la Braşov de un grup de firme cu acţionariat german se extinde la Făgăraş. Astfel, după Şcoala „Kronstadt”, deschisă la Braşov în septembrie 2012, pentru meserii industriale, din septembrie 2014, la Colegiul Tehnic „Ioan Şenchea“ din Făgăraş va funcţiona o astfel de unitate de învăţământ, dar pentru un alt sector economic: turismul. Managerii unor hoteluri din Sibiu, Braşov şi Poiana Braşov s-au arătat interesaţi să-şi formeze angajaţi în domeniul turismului, iar pentru început se vor pregăti elevi în patru meserii: specialist în hotelărie, specialist în gastronomie, specialist în gastronomie sistematizată pentru lanţurile de fast-fooduri existente şi bucătar. Va fi câte o clasă de elevi pentru fiecare specialitate. Programul de studiu va fi de doi ani, 30% teorie şi 70% practică, iar elevii vor primi şi burse de studiu. Patru meserii pentru cei fără liceu: specialist în hotelărie, specialist în gastronomie, specialist în gastronomie sistematizată pentru lanţurile de fast-fooduri existente şi bucătar
Sistemul şcolilor profesionale deschise în sistem public – privat lansat la Braşov de un grup de firme cu acţionariat german se extinde la Făgăraş. Astfel, după Şcoala „Kronstadt”, deschisă la Braşov în septembrie 2012, pentru meserii industriale, din septembrie 2014, la Colegiul Tehnic „Ioan Şenchea“ din Făgăraş va funcţiona o astfel de unitate de învăţământ, dar pentru un alt sector economic: turismul. Managerii unor hoteluri din Sibiu, Braşov şi Poiana Braşov s-au arătat interesaţi să-şi formeze angajaţi în domeniul turismului, iar pentru început se vor pregăti elevi în patru meserii: specia