Oana Dobrescu, vedeta care ne prezintă în fiecare zi Telejurnalul matinal, difuzat de principalul post al Televiziunii Române, este o gurmandă, care n-a avut niciodată probleme cu greutatea.
Ea a mărturisit, pentru „Evenimentul culinar”, că a ţinut multe cure de slăbire, dar a făcuto, după cum spune, mai mult pentru că aşa era „la modă”. Îndrăgostită de gătit, Oana nu stă pe gânduri să experimenteze în bucătărie, mai ales dacă are şi câţiva prie teni invitaţi.
„Gătesc zilnic! Îmi place la nebunie să gătesc şi să... mănânc. Semăn cu tata: pofticioşi şi gurmanzi. Fac şi mâncare tradiţională, dar încerc mereu şi reţete noi. Ultima pe care am descoperit- o: brioşele cu măsline şi caşcaval, o minunăţie!”, spune ştirista.
Ingrediente
✔ Pentru 12 brioşe, ai nevoie de două ouă, 200 ml lapte, 100 ml ulei, 200 g caşcaval ras sau parmezan, 100 g măsline feliate, 300 g făină, 1 praf de copt.
Mod de preparare
Se bat albuşurile spumă. Separat, în alt castron, se amestecă gălbenuşurile cu uleiul, laptele, caşcavalul, măslinele şi făina - o să obţii un aluat mai moale care se amestecă cu albuşurile spumă şi praful de copt. Se pune compoziţia în forme şi se dă la cuptor, la foc mediu, cam 20 de minute.
(Text apărut în "Evenimentul culinar", publicaţie exclusiv print, ce se distribuie lunar împreună cu Evenimentul zilei)