Andrara Berceanu-Bubău a bătut drumul tocmai de la Târgu Mureş pentru a învăţa de la maestrul cofetar Silvian Miron cum să sculpteze în ciocolată. Ea a făcut cai de ciocolată, potcoave şi medalioane.
Tânăra din Târgu Mureş a învâţat să toarne ciocolata în diferite forme şi să o sculpteze şi modeleze sub îndrumarea maestrului coferar Silvian Miron, în atelierul ChocoArt - Silvian din Constanţa. „Îmi plăcea ideea de a lucra ciocolata şi apoi am citit pe Internet că pot lua cursuri la Constanţa. Am sunat, m-am interesat, iar duminică seara am ajuns aici", a mărturisit Andrara. De meserie este asistent universitar la Târgu Mureş, unde predă Istoria religiilor, dar nu ar regreta dacă s-ar reprofila şi ar deveni un cofetar iscusit. A învăţat să lucreze în ciocolată
„În familie avem o bază hipică unde ţinem caii şi organizăm antrenamente şi concursuri. Când am ajuns la Constanţa, i-am spus domnului Silvian că aş vrea să fac un cal din ciocolată şi de a doua zi am început munca. Acum mă gândesc să mă reprofilez", a completat tânăra. Primul lucru pe care l-a învăţat a fost la cât să regleze temperatura astfel încât să poată lucra ciocolata. Apoi a început să folosească ciocolatiera, cel mai important instrument în care se topeşte ciocolata, instrumentele care se folosesc în sculptură, paletele, hârtiile cerate şi nu numai. „Programul începea la ora 8.00 şi se termina seara, la 18.00. În total, au fost 20 de ore de curs dulci şi educative", spune Andrada. Prima dată a schiţat desenul, apoi a început să modeleze ciocolata, să o toarne în forme, să lipească piesele şi, în final, să sculpteze şi să finiseze. Tânăra va duce astăzi la Târgu Mureş piesa de ciocolată. „O să duc piesa la baza hipică, să se bucure toată echipa de călărie. Dacă vor dori să o guste, sunt invitaţii mei. Până la urmă este ciocolată. Acum sunt capabilă să fac şi alte lucrări", adaugă ea. Cofeta