PATRATELUL ROSU CU TRICOLOR * Sa zicem ca am intrat in normal - daca asta de prin partile noastre se mai poate numi "normal" in ziua de azi: partea frumoasa, aia cu concediul, a trecut pe nesimtitelea (chiar, v-ati prins ca am lipsit o vreme?), si ne-am intors la ale noastre - si, din pacate, la unii dintre ai nostri. Cind am plecat, se certau; acum i-am gasit certindu-se din nou (dar si impacindu-se, din cind in cind, pe arii restrinse, vorba Romicai Jurca): asta-i lucru bun, macar sint consecventi! Am mai remarcat ca peste tot, prin lumea minunata a televiziunii, pluteste, asa, o stare de lincezeala, de blegeala, de balegeala, de reluari, de antologii, de "cele mai bune momente", un fel de cilti cu care se astupa gaurile din grila de programe. Plus - na, ca era sa uitam! - Ioan Ghise, pe care l-am prins, ieri, vorbind in direct la Realitatea TV. Din cite am aflat, s-a petrecut doar o singura chestie mai tare, cit am fost noi plecati: faptul ca actuala coalitie de la guvernare a fost comparata cu o pisica si ca unii au amenintat cu ruperea bietului animal. Asteptam o interventie ferma a asociatiilor de protectie a animalelor! * Ca tot veni vorba despre animale: ce inseamna, totusi, un pliculet, un chips, o margarina, o ceva "cu savoare de sunca"? Sau cu aroma de sunca sau cu extract de sunca sau de bacon sau de gaina, de la caz la caz? Noi ne amintim ca, in urma cu decenii, de fiecare data cind treceam cu parintii, cu masina, pe linga un anumit combinat avicol, eram nevoiti sa inchidem geamurile si sa ne tinem rasuflarea pret de vreo doi kilometri, altfel "aroma de gaina" ne muta nasul din loc; aia sa fie cea laudata in reclame? Cum se da chipsurilor aroma de sunca? Se tin o luna intr-un combinat porcicol? Se freaca de spatele scroafelor? * Am nimerit intimplator peste un material care nu prea avea nici o treaba cu senzationalul atit de cautat de televiziuni si tinu