Pe când, în România, atingea apogeul campania sinistrei teorii minc(i)uniste a „alimentaţiei raţionale“, francezul Michel Montignac publica o carte intitulată „Mănânc, deci slăbesc“. După un start dificil, lucrarea a cunoscut un succes considerabil, ediţiile sale succesive, mereu reînnoite, s-au vândut în lume în 16 milioane de exemplare. (...) Ediţia din 2009, MĂNĂNC, SLĂBESC ŞI MĂ MENŢ Publicitate IN CU DIETA MONTIGNAC, a fost lansată de curând şi la noi, în prezenţa autorului, împreună cu o nouă carte, cu titlul „Dieta Montignac – Mănâncă de plăcere, menţine-te în formă“, ambele apărute la Editura Litera Internaţional. Din Prefaţa semnată de profesorul de cardiologie Jean C. Dumesnil (Universitatea Laval, Québec), desprindem o confesiune convingătoare: „Am făcut cunoştinţă cu metoda Montignac graţie unei experienţe personale. La 52 de ani eram supraponderal: aveam 90 de kilograme la 1,60 m! (…) Am pierdut imediat din greutate între 1,5 şi 2 kg în primele săptămâni şi pe urmă ceva mai puţin. După 6 săptămâni pierdusem 21 de kilograme fără nici o dificulatate şi mă simţeam în mare formă“. Ceea ce l-a şi determinat să devină un partizan al metodei şi chiar să iniţieze un studiu-pilot (ale cărui rezultate, notabile, au fost publicate, în noiembrie 2001, în British Journal of Nutrition). (...) Articolul integral îl puteţi citi în săptămânalul nostru, Viaţa medicală. Pe când, în România, atingea apogeul campania sinistrei teorii minc(i)uniste a „alimentaţiei raţionale“, francezul Michel Montignac publica o carte intitulată „Mănânc, deci slăbesc“. După un start dificil, lucrarea a cunoscut un succes considerabil, ediţiile sale succesive, mereu reînnoite, s-au vândut în lume în 16 milioane de exemplare. (...) Ediţia din 2009, MĂNĂNC, SLĂBESC ŞI MĂ MENŢ Publicitate IN CU DIETA MONTIGNAC, a fost lansată de curând şi la noi, în prezenţa autorului, împreună cu o nouă ca