Grupa sanguină este importantă nu doar în caz de urgenţă medicală, ci şi atunci când vine vorba de a adopta un regim alimentar care să garanteze o viaţă sănătoasă şi menţinerea greutăţii în limitele normale
Programul de alimentaţie cunoscut sub denumirea „dieta în funcţie de grupa sanguină“ ne învaţă ce alimente să mâncăm pentru a avea o viaţă sănătoasă, criteriul de selecţie fiind grupa de sânge a fiecărei persoane. Aşa cum probabil ştiţi, în funcţie de componenţa sângelui, au fost identificate patru grupe sanguine - respectiv A, B, AB şi O -, care se diferenţiază una de cealaltă prin anumite elemente de ordin biochimic.
Pornind de la aceste diferenţe, medicul american Peter D’Adamo a avut ideea de a inventa planul de alimentaţie în funcţie de grupa sanguină, care se bazează pe ipoteza că nu există o dietă „universală“ care să dea rezultate în cazul tuturor oamenilor.
D’Adamo este autorul cărţii intitulate „Mănâncă potrivit grupei tale sanguine“, în care prezintă foarte detaliat atât caracteristicile fiecărei grupe de sânge, cât şi alimentele recomandate pentru ca „reprezentanţii“ lor să aibă o sănătate perfectă, să îşi menţină silueta şi să prevină apariţia anumitor boli.
Site-ul dietpromises.com a realizat o selecţie a celor mai importante sugestii făcute de Peter D’Adamo pentru cei care doresc să adopte acest plan alimentar.
Grupa O
Medicul american susţine că O este prima grupă de sânge a omenirii, respectiv a vânătorului sau a carnivorului. Prin urmare, persoanele cu această grupă sanguină ar trebui să aibă aceeaşi alimentaţie precum cea a strămoşilor noştri, deci o dietă bazată pe proteine. Alimentele recomandate sunt carnea de orice fel, peştele, legumele şi fructele proaspete. În schimb, produsele pe bază de cereale, legumele din familia fasolei, varza, conopida şi varza de Bruxelles se află pe lista alimentelor in