Noile norme de sănătate impuse de Uniunea Europeană vor răsturna percepția românilor despre mâncarea "bună" și cea "rea". UE pune în topul listei alimentelor permise alimente procesate și elimină anumite fructe, legume și chiar carnea de pasăre, scrie Daily Mail.
Dieteticianul Carrie Ruxton a comentat schimbprile făcute de UE în privința alimentelor autorizate.
"Sănătos pentru inimă"
Nou: Esterii de stanoli din plante sau sterolii din plante reprezintă ingredientul activ din unele produse care pretind că reduc nivelul de colesterol. Sunt necesare trei grame pe zi de astfel de ingrediente pentru a reduce cu 10 la sută lipoproteinele cu densitate mică (LDL sau "colesterolul rău"), dar ingredientele sunt patentate, însemnând că se găsesc foarte greu. Produsele care conţin grăsimi Omega-3 sunt, de asemenea, bune pentru reducerea nivelului de colesterol.
Vechi: Soia. În ciuda a diverse teste clinice care au demonstrat că produsele din soia pot menţine nivelul de colesterol din sânge la o valoare sănătoasă, constatarea a fost respinsă pentru că specialiştii nu au identificat de unde provenea efectul benefic, din proteinele din soia sau de la alte substanţe naturale din soia.
Părerea dieteticianului: Încă merită să consumăm mâncare de soia pentru sănătatea inimii, pentru că nu contează un detaliu ca provenienţa efectului cât timp ştim că există unul. Ovăzul , de asemenea bun pentru noi, a primit aviz pozitiv din partea UE.
"Menţin funcţionarea normală a intestinelor"
Nou: Lactuloza, dizaharidul sintetic prescris de obicei pentru oameni vârstnici şi bebeluşi, îşi va face efectul dacă e servit într-o lingură mare. Cărbunele medicinal a fost, de asemenea, identificat drept remediu pentru flatulenţă.
Vechi: Probioticele
Părerea dieteticianului: Alegeţi soluţia naturală a prunelor. "Te păstrează sătul pentru mai mult timp"
N