„Fata care găteşte cu flori“, Claudia-Romana Rista, a renunţat la cariera de manager de vânzări pentru companii precum McDonald’s şi Coca-Cola şi a devenit un bucătar cu blog şi cu emisiune TV.
Avea un salariu de peste 2.000 de euro, se îmbrăca în deux-piece negru, cămaşă albă şi avea în cap doar cifre, targeturi şi alte bazaconii legate de vânzări. Însă de Paşte, în acest an, Claudia a mers acasă, în Arad, şi şi-a băgat nasul în bucătărie.
„M-am îmbrăcat lejer şi mi-am luat un şorţ, bineînţeles. Nu orice şorţ, ci unul vechi de-o sută de ani, plin de flori cusute de mână într-o multitudine de culori. Bunica din partea mamei era croitoreasă...", povesteşte Claudia. Şorţul, florile, mirosul din bucătărie... nici Claudia nu mai ştie exact cum a fost, ce anume s-a întâmplat, dar atunci s-a decis să-şi lase deux-piece-ul definitiv pe umeraş şi să trăiască din gătit. A trecut mai bine de un an şi acum face bani din tarte care poartă semnătura ei.
O pasiune apreciată de artişti
„Totul s-a declanşat în toamna lui 2011, când am fost invitată să gătesc ca voluntar pentru un vernisaj de artă în cartierul Pantelimon din Bucureşti. Era un proiect fain al Make a Point, «Mă numesc Cartier». De acolo a pornit «Arte şi Tarte», a fost un moment în care cineva a apreciat munca mea pe un blog. Imediat după, am fost invitată de Artmark să gătesc în Palatul Cesianu-Racoviţă, la petrecerea de sfârşit de an a celei mai prestigioase case de licitaţii de artă din România. Acolo unde au pătruns înaintea mea Hiltonul, Crowne Plaza sau alte companii prestigioase care asigură şi catering.
De atunci gătesc pentru evenimente private, gătesc şi în bucătării de patru stele, dar şi acasă la prieteni. Am primit propuneri să mă angajez în bucătării de patru stele, dar mi-am luat răgaz să fac alegeri bune", spune Claudia.
A fost ani de zile manager