Vegetarienii trăiesc mai mult şi au o stare de sănătate mai bună decât cei care mănâncă şi carne, relevă un studiu publicat în revista de specialitate JAMA Internal Medicine, citat de publicaţia belgiană Le Soir.
Niciunul din participanţii la studiu nu consumă mult alcool sau tutun.
Oamenii de ştiinţă au comparat rata de mortalitate a 73.308 membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, printre care se aflau atât vegetarieni, cât şi consumatori de carne, pe o perioadă de şase ani.
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO: Săptămâna asta aflăm cât de șantajist e Dan VoiculescuNepricepere sau război intern la Spitalul din Galați? Bebelușul „cu edem cerebral”, adus în Capitală, i-a uimit pe mediciBACALAUREAT 2013. Astăzi încep primele probe
Pe durata studiului, s-au înregistrat cu 12% mai puţine decese în rândul vegetarienilor. Aceştia au prezentat, de asemenea, un risc de moarte prematură cu 19% mai redus decât în cazul persoanelor fără un regim alimentar special.
Evitarea consumului de carne ar fi benefică şi pentru sănătate, vegetarienii care au participat la studiu fiind mai zvelţi şi mai puţin afectaţi de boli precum diabetul sau insuficienţa renală. În schimb, rata de cancer este egală în rândul celor două grupuri studiate.
"Explicaţia probabilă a acestor rezultate este că alimentaţia vegetariană tinde să fie mai bogată în fibre şi mai săracă în grăsimi saturate. Cu toate acestea, cercetătorii nu ştiu exact de ce ar fi mai benefic un regim alimentar pe bază de vegetale", a explicat dr Orlich, coordonatorul studiului.
TOP 3 ARTICOLE POPULARE: CU CÂINELE LA NUNTĂ. Cele mai amuzante imagini | GALERIE FOTOCele mai ciudate FOBII. Nu o să-ți vină să crezi de ce se tem cel mai mult unii oameniiMărturisirile unei foste DAME de COMPANIE. Implicarea ei într-un mare SCANDAL de SEX, spionaj şi politică / GALERIE FOTO şi VIDEO
@N_P