Sarea nu are nicio legătură cu predispoziţia la îmbolnăviri cardiovasculare, arată un studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea Leuven, Belgia. Potrivit acestuia, condimentul ajută la scăderea tensiunii arteriale şi la prevenirea infarcturilor. Studiul oamenilor de ştiinţă belgieni contrazice teoriile anterioare potrivit cărora condimentele ar creşte riscul de apariţie a bolilor de inimă, informează Daily Mail.
Studiul, realizat pe un eşantion de 3.681 de persoane sănătoase, bărbaţi şi femei, de până în 60 de ani, care au fost monitorizate timp de opt ani, arată că sarea nu duce la creşterea tensiunii. Specialiştii susţin că nu au găsit nicio legătură între cantitatea de sare consumată zilnic şi predispoziţia de a suferi un infarct. În schimb, oamenii de ştiinţă susţin că persoanele care condimentează cât mai puţin mâncarea prezintă un risc cu 56% mai mare de a suferi un infarct.Cercetătorii, coordonaţi de Jan Staessen, medic cardiolog, mai spun că sarea nu este responsabilă de creşterea tensiunii arteriale.
Potrivit experţilor, sarea este un condiment indispensabil organismului. Aceasta ajută la menţinerea volumului lichidelor extracelulare, ceea ce o transformă într--un aliment indispensabil organismului.
Persoanele sănătoase nu trebuie să se teamă de excesul de sare, deoarece organismul are mecanisme complexe de reglare, susţin oamenii de ştiinţă. Astfel, sarea, creşterea concentraţiei de sodiu în sânge, determină eliberarea hormonului numit aldosteron şi senzaţia de sete, ceea ce duce la eliminarea renală a excesului de sare şi apă.
Sarea nu are nicio legătură cu predispoziţia la îmbolnăviri cardiovasculare, arată un studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea Leuven, Belgia. Potrivit acestuia, condimentul ajută la scăderea tensiunii arteriale şi la prevenirea infarcturilor. Studiul oamenilor de ştiinţă belgieni contrazi