CE BEM, CE MĂNCĂM
Valoarea energetică a produsului este mare, insă poate fi consumată de majoritatea populaţiei active, care are o dietă echilibrată.
⢠Salmonella - Risc mai mare la dozatoareÂ
CE BEM, CE MĂNCĂM
Valoarea energetică a produsului este mare, insă poate fi consumată de majoritatea populaţiei active, care are o dietă echilibrată.
Finetti sticks sunt "rulouri napolitane vieneze umplute cu cremă de alune de pădure", conţin "cremă de alune de pădure (50%), zahăr, grăsimi vegetale, zer, pudră, pastă de alune de pădure (4%), lapte praf degresat, cacao pudră, emulsifiant: lecitină de soia (E322), stabilizator: mono şi digliceride ai acizilor graşi (E471), vanilină, arome, sare, napolitană (50%): făină de grău, zahăr, lapte praf degresat, colorant caramel (E150C), grăsimi vegetale, emulsifiant: lecitină de soia (E322), sare, vanilină, arome. Poate conţine urme de arahide". Pe etichetă nu este precizată valoarea nutriţională.
ANALIZĂ. Rezultă din compoziţie că produsul are un profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de zaharuri rafinate cu absorbţie rapidă şi index glicemic ridicat, dar şi de grăsimi vegetale, ne explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Această compoziţie imprimă produsului şi o densitate calorică ridicată, valabilă atăt pentru cremă, căt şi pentru napolitană. Produsul integral oferă organismului o sursă de gluten, dar şi energie sub forma caloriilor oarbe, lipsind din compoziţia produsului factorii de metabolizare a glucidelor (vitamina B1).
CONCLUZII. Produsul nu este indicat supraponderalilor, obezilor, suferinzilor de boli hepatice. Persoanele sănătoase şi active il pot consuma ocazional, cu moderaţie, in contextul unei diete variate. Produsul este interzis diabeticilor, suferinzilor de celiachie, alergicilor la arahide şi celor cu intoleranţă la lactoză.