Un scandal de proportii tinde sa dinamiteze industria lactatelor din Europa. Cotidianul italian La Reppublica a publicat o ancheta care arata ca 11.000 de tone de branza stricata au fost reciclate si puse pe tarabe in toata Europa.
Dupa cum transmite Realitatea TV, ziaristii italieni au descoperit ca aproape 40 de producatori - majoritatea din Italia, dar si din Marea Britanie, Austria si Germania - aduceau branza stricata, prost fabricata sau expirata, la patru centre de prelucrare din Italia. Asta, evident, in conditiile in care normele europene impun distrugerea tuturor branzeturilor perimate.
In cele patru centre, tonele de branza, adesea pline de viermi, excremente de soarece sau chiar plastic de la ambalarea precedenta, erau retopite si transformate in pasta. Acest produs era amestecat cu branzeturi proaspete si vandut in toata Uniunea Europeana ca branza gorgonzola, mozarella sau branza topita.
La Repubblica da chiar un nume greu implicat in aceasta afacere de peste 10 milioane de euro: Galbani, principalul exportator de branzeturi din Italia.
Cele 11.000 de tone sunt doar cantitatea de branza reciclata in ultimii doi ani. Politia a operat deja trei arestari, iar alti 12 suspecti de implicare in aceasta afacere sunt in continuare anchetati. Un scandal de proportii tinde sa dinamiteze industria lactatelor din Europa. Cotidianul italian La Reppublica a publicat o ancheta care arata ca 11.000 de tone de branza stricata au fost reciclate si puse pe tarabe in toata Europa.
Dupa cum transmite Realitatea TV, ziaristii italieni au descoperit ca aproape 40 de producatori - majoritatea din Italia, dar si din Marea Britanie, Austria si Germania - aduceau branza stricata, prost fabricata sau expirata, la patru centre de prelucrare din Italia. Asta, evident, in conditiile in care normele europene impun distrugerea tuturor br