Pentru cine doreşte să evite somnolenţa după ce mănâncă (mai ales prânzul), se recomandă să nu consume prea multe alimente bogate în glucide. Zaharurile sunt fără îndoială esenţiale în buna funcţionare a organismului, dar ele trebuie consumate în cantităţi rezonabile, afirmă dr Denis Burdakov de la Universitatea Cambridge, citat de passionsante.be si de Agerpres.
El a demonstrat, după cum explică într-un articol din revista 'Neuron', că alimentele bogate în glucide induc somnolenţă, prin acţiunea glucozei asupra anumitor neuroni (neuroni orexin, numiţi şi hipocretinici). O alimentaţie bogată în proteine joacă rolul invers, inducând un proces de stimulare.
Prin urmare, cei care se simt somnoroşi după ce mănâncă ştiu de acum de au de făcut, încheie passionsante.be. Pentru cine doreşte să evite somnolenţa după ce mănâncă (mai ales prânzul), se recomandă să nu consume prea multe alimente bogate în glucide. Zaharurile sunt fără îndoială esenţiale în buna funcţionare a organismului, dar ele trebuie consumate în cantităţi rezonabile, afirmă dr Denis Burdakov de la Universitatea Cambridge, citat de passionsante.be si de Agerpres.
El a demonstrat, după cum explică într-un articol din revista 'Neuron', că alimentele bogate în glucide induc somnolenţă, prin acţiunea glucozei asupra anumitor neuroni (neuroni orexin, numiţi şi hipocretinici). O alimentaţie bogată în proteine joacă rolul invers, inducând un proces de stimulare.
Prin urmare, cei care se simt somnoroşi după ce mănâncă ştiu de acum de au de făcut, încheie passionsante.be.