Greseli care fac mancarea nesanatoasa. Daca am face un top al greselilor care transforma hrana sanatoasa intr-una nociva, pe primul loc ar fi prajirea ei. Vitaminele din alimente, in special vitamina C si cele din grupul B, se pierd intr-o proportie mult mai mare prin prajire decat prin fierbere, gatire in abur, inabusire sau prin coacere. Pentru ca prin prajire se distrug si o mare parte din fibre, alimentul respectiv va avea, la finalul prepararii, un indice glicemic mai mare decat cel initial, scrie Adevarul.
Ciocolata neagra, un "medicament" miraculos pentru bolnavii cu afectiuni hepatice. Cercetatorii spanioli au anuntat, joi, ca ciocolata neagra are capacitatea de a limita cresterea presiunii sangvine in cavitatea abdominala, un fenomen ce se produce de regula dupa fiecare masa, care poate ajunge la un nivel periculos de mare in cazul pacientilor care sufera de ciroza si care provoaca, in cazurile severe, spargerea vaselor sangvine. Oamenii de stiinta considera ca flavonoizii, substante antioxidante din ciocolata, reprezinta motivul pentru care aceasta este benefica pentru reglarea presiunii sangvine, deoarece aceste substante ajuta membranele celulelor din peretii vaselor de sange sa se relaxeze si sa devina mai flexibile, scrie Gandul.
Vaccinul anti-TBC ramane neautorizat. Radu Iordachel, directorul general al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare „Cantacuzino” si-a pierdut slujba, ieri. Ministrul sanatatii, Cseke Attila, l-a demis pentru ca nu a respectat planul de masuri corective si de remediere a deficientelor la liniile de productie ale institutului. Aplicarea acestor masuri era necesara pentru reautorizarea institutului, scrie EvZ.
De ce e bine sa le dati copiilor morcovi. Se stie ca morcovii au multe vitamine (A, C, B1, B2, B6, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu si sodiu) si ajuta la cresterea si la dezvo