Argeşenii au început să apeleze tot mai des la produsele tradiţionale la „caserolă” şi la serviciile de catering
Crăciun fără delicatese din porc pe masă, nu s-a mai văzut. Este o tradiție a românilor din cele mai vechi timpuri, respectată cu strictețe și în zilele noastre. Însă, mesele festive de Crăciun și Anul Nou sunt destul de costisitoare. Pregătește-ți buzunarul!
Marile magazine s-au aprovizionat și deja comercializează carcase de porc, șorici, jumări, cozonaci și restul produselor tradiționale. Iată cât te costă masa de Sărbători!
An de an, porcul se dovedește a fi cel mai căutat „cadou” înainte de Crăciun. Dar, dacă vrei să respecți obiceiurile și să ai platourile pline de bunătăți de Sărbători, ești nevoit să faci o investiție consistentă. Evident, dacă nu ai porc crescut de tine sau de familia ta undeva la curte. De exemplu, un porc de aproximativ 100 de kilograme, cumpărat direct de la țăran, te costă circa 1.200 de lei în târgul săptămânal din Curtea de Argeş însă săptămâna aceasta preţurile ar putea scădea. Marile centre comerciale, practică și ele prețuri destul de piperate. Fie că e vorba de produsele alimentare gata preparate de maeștrii bucătari, de semipreparate sau de carnea, organele și derivatele din carnea de porc. Așadar, câți bani trebuie să pregătești ca să ai pe masa de Sărbători cam tot ceea ce e nevoie într-o casă de gospodari?
Redactorii PROFIT au dat o raită prin magazinele din Curtea de Argeş şi vă prezintă în continuare o listă cu preţuri estimative ale celor mai căutate produse din acest sezon. E adevărat că, în special magazinele mai mari vor veni cu oferte mult mai atractive în această săptămână aşa că, dacă nu aţi făcut încă cumpărăturile pentru Crăciun vă puteţi bucura de oferte.
Prețuri orientative!
pulpă de porc fără os – 16,99 lei/kg
cotlet de porc – 17,49 lei/kg
fleică de porc –