de Alexandra CHEŞCU
11 aprilie 2013 23:36
9 vizualizari
A-A+
Numai mâine nu-i poimâine şi ne trezim cu căldura că dă năvală peste noi, odată cu vremea bună înflorind şi cheful nostru pentru distracţie. Sau, mă rog, pentru micile sindrofii în familie sau între prieteni. Zilele de naştere, întâlnirile cu prietenii plecaţi din ţară, din oraş, sau în alt cartier, micile sau marile evenimente din viaţa unui cuplu sau a unei familii sunt suficiente motive pentru încins o petrecere. Şi pentru că o sindrofie se face întotdeauna cu mai mult de doi oameni, nu de puţine ori cheful e o sursă de stres, nervi şi oboseală pentru gazdă.
Până aici totul clar, dar de ce nu am face, oare, nişte mini petreceri fără bătăi de cap, fără ore petrecute în faţa aragazului şi a cuptorului? "Nu se poate", zice cineva din public? Ba se poate şi încă foarte simplu. Iată câteva idei.
* brunch-ul - nu-i nici "breakfast" (mic dejun), nu-i nici "lunch" (prânz), dar este, totuşi, o combinaţie dintre acestea. Cu alte cuvinte, masa perfectă de duminică, ziua în care te trezeşti cu mult mai târziu decât de obicei şi când, dacă îţi place lumina zilei, poţi să inviţi şi câţiva membri ai familiei. Sau prieteni. Servit la orele amiezii, până spre 13, un brunch adevărat trebuie să cuprindă mâncăruri specifice micului dejun şi prânzului, dar şi băuturi asemănătoare. Punem pe masă, aşadar: chifle, pâine prăjită, neagră sau cu seminţe, ouă fierte sau omletă, mici plăcinte din diverse umpluturi îmbrăcate în foietaj ce pot fi făcute cu o zi înainte, ciuperci la cuptor presărate cu brânză, salate, creme de brânză, gemuri şi chiar şi clătite obişnuite sau clătite mici, ruseşti - blini. "Carnivorii" pot fi liniştiţi cu mici pizza cu topping de salam, brânză şi roşii, cu salate cu pui şi cu pateuri cu carne tocată, foarte simplu de preparat tot de dinainte, ori tartine, cu div