Daniel Piftor Aproape 150 de societati comerciale iesene ar putea umple, in mod constant, rafturile magazinelor din judet. Din pacate, in afara de cateva firme cunoscute tuturor, care pot fi numarate pe degetele de la ambele maini, de restul comerciantilor nu au auzit prea multi. In cadrul proiectului Fabricat in Iasi, prin care se doreste promovarea produselor traditionale, reprezentantii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Iasi vor organiza intalniri saptamanale cu agentii economici din cartiere. "Intalnirile vor avea loc in fiecare miercuri, la sediul institutiei, cu agentii economici din cartiere, pentru a putea afla care sunt problemele importante cu care se confrunta, dar si sa vedem in ce masura cunosc produsele fabricate de catre unitatile de productie din Iasi", a explicat Daniel Piftor, comisarul sef al CJPC Iasi. In acest fel, se doreste popularizarea in randul consumatorilor a produselor facute in judet, care sa prezinte o alternativa la cele aduse din exterior atat din punctul de vedere al pretului, dar si al calitatii. "Primul pas este de a face cunostinta agentilor economici cu producatorii din domeniul alimentar si, mai apoi, sa ne indreptam atentia si spre alte sectoare. Putem, in acest fel, sa sensibilizam consumatorul iesean, sa cumpere produse facute in Iasi. In felul acesta, putem pastra locurile de munca si sa stimulam economia", a detaliat comisarul sef. Acest proiect este rodul muncii mai multor institutii iesene, printre care Prefectura Judetului Iasi, CJPC, Directia pentru Agricultura, Directia Sanitar-Veterinara, alaturi de organizatia Junior Chambers. In judetul Iasi exista nu mai putin de 119 unitati de productie non-animala, cum ar fi brutariile, patru unitati agro-alimentare de carne rosie, doua de carne pasare, alte doua de lapte si produse lactate si cinci centre de prelucrare a laptelui.
Danie