•Sucurile din legume sunt recomandate in dieta pentru tratarea afectiunilor cardiovasculare, de ficat, rinichi, inflamatii gastrointestinale •Acestea au efecte terapeutice complexe
Sucurile din legume, cu valoare nutritiva ridicata, gust placut si aspect atragator, se pot obtine numai din produsele proaspete si de buna calitate. In general, sucurile de legume, prin compozitia lor complexa, sunt recomandate in dieta pentru tratarea afectiunilor cardiovasculare, de ficat, rinichi, a asteniei si inflamatiilor gastrointestinale. Ele pot fi realizate in diferite combinatii, cunoscute sub denumirea de cocteiluri de legume, asigurand in felul acesta efecte terapeutice complexe.
Sucul de tomate
Sucul de tomate este o bogata sursa de caroten, de vitamine C si P, contine cantitati insemnate de vitamina B1, B2, de fosfor, calciu, fier. Sucul de tomate este placut la gust si poate fi consumat simplu sau in amestec. Are o actiune utila in hiperaciditate si astenia stomacului, stimuleaza secretia de suc gastric si pancreatic. Exercita un efect laxativ si diuretic, favorizand eliminarea de urati, este util si in litiaza urica. Aportul mare de potasiu il face foarte util in stadiile postoperatorii.
Sucul din morcovi
In sucul de morcovi exista mult caroten, vitaminele B1, B2, substante pectice si bioioni. Morcovii si sucul acestora se recomanda persoanelor ce prezinta avitaminoza si hipoavitaminoza A, celor ce sufera de afectiuni hepatice, ca si acelora cu afectiuni legate de metabolismul mineral (pietre la rinichi). Se recomanda, de asemenea, femeilor insarcinate, precum si celor ce alapteaza. Sucul de morcovi este recomandat si copiilor, pentru persoane anemice, precum si celor ce vederea slaba.
Sucul din varza
Sucul de varza este bogat in aminoacizi, zaharuri, substante minerale si vi