Un supermarket din Londra a scos la vânzare carne de veveriţă, lăudând meritele unui produs de consum "durabil". Ideea însă i-a nemulţumit pe apărătorii drepturilor animalelor. "În câţiva ani, carnea de veveriţă va deveni ca cea de iepure", a declarat un comerciant, care a precizat că a început să vândă astfel de carne acum 4-5 luni, scrie Le Figaro.
Potrivit acestuia, "veveriţa este un tip de carne durabil. Pentru producerea unei tone de carne de vacă, sunt necesare 15 tone de cereale. Nu este durabil. Veveriţele se hrănesc cu ce găsesc în natură şi oricum sunt prea multe", a explicat negustorul. El a luat decizia de a vinde carne de veveriţă, după ce mai mulţi clienţi i-au solicitat asta. Într-un ritm de 10-12 veveriţe vândute pe săptămână, stocul s-a epuizat, dar proprietarul supermarketului se aprovizionează în continuare.
Asociaţiile de protecţia animalelor nu sunt de acord cu ceea ce face negustorul, precizând că omul scoate profit din masacrul barbar şi inutil al veveriţelor. Carnea de veveriţă, care altădată făcea parte din alimentaţia englezilor, se bucură din nou de atenţie, de câţiva ani. După cum transmite ziare.com, aceasta este vândută în câteva măcelarii şi consumată în unele restaurante. Un supermarket din Londra a scos la vânzare carne de veveriţă, lăudând meritele unui produs de consum "durabil". Ideea însă i-a nemulţumit pe apărătorii drepturilor animalelor. "În câţiva ani, carnea de veveriţă va deveni ca cea de iepure", a declarat un comerciant, care a precizat că a început să vândă astfel de carne acum 4-5 luni, scrie Le Figaro.
Potrivit acestuia, "veveriţa este un tip de carne durabil. Pentru producerea unei tone de carne de vacă, sunt necesare 15 tone de cereale. Nu este durabil. Veveriţele se hrănesc cu ce găsesc în natură şi oricum sunt prea multe", a explicat negustorul. El a luat decizia de a vinde