Adolescenta este îndrăgostită de reacţii şi compuşi chimici şi nu pierde nicio ocazie de a petrece câteva ore în laboratorul de chimie. Nebunia, spune ea, a început prin clasa a VII-a, când a avut primul contact cu această ştiinţă, iar cel dintâi experiement al său a vizat decantarea. S-a „jucat” cu apă şi nisip pentru a demonstra procesul.
Se ia un măr, „se înţeapă” cu 30 de cuie uzate, dar curate şi spălate, nu ruginite, iar lucrurile se lasă aşa circa 12 ore.
După acest interval de timp se scot cuiele şi se mănâncă fructul.
De ce aţi face asta?
Pentru a scăpa de anemia feriprivă, cea care presupune lipsă de fier în organism.
Mariana Pascal deja a experimentat acest lucru în laboratorul de chimie.
„Totul se explică prin faptul că are loc o reacţie între acidul citric din măr şi fierul din cuie. Rezultă astfel citratul de fier”, a declarat tânăra chimistă.
CLICK PE POZE PENTRU FOTOGALERIE CU MARIANA PASCAL!
Citeşte articolul integral în săptămânalul ADS de astăzi!