Berea, băută în perioadele de alăptare, poate contribui la creşterea nivelului de antioxidanţi din laptele matern. Cu o singură condiţie însă: să fie fără alcool. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Valecia şi experţii de la Spitalul Universitar Dr. Peset.
“Fabricată din aceleaşi ingrediente naturale specifice berii, varianta fără alcool a celebrei băuturi prezintă însă şi marele avantaj de a putea fi băută în orice moment al zilei. Mai mult, poate fi băută chiar în timpul sarcinii sau în perioada de alăptare a bebeluşilor. Rezultatele studiului sunt fără îndoială interesante şi explicabile dacă e să luam în considerare doar calităţile hameiului. Un singur lucru aş dori să mai adaug, o informaţie cred preţioasă pentru mamele care preferă această băutură şi care doresc să îşi menţină silueta: berea fără alcool are şi un nivel caloric scăzut, de doar 18 kcal/ 100 ml“, spune dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Consumul de bere fără alcool poate optimiza nivelul antioxidanţilor din laptele matern. Aceasta este principala concluzie a studiului condus de către dr. Pilar Codoner, şefa departamentului de Pediatrie din cadrul Spitalului „Dr. Peset” din Valencia şi dr. Victoria Valls, cercetator în cadrul Universităţii din Valencia. Studiul a fost realizat cu ajutorul a 80 de mame aflate în perioada alăptării, dintre care jumătate au urmat o dietă obişnuită, în timp ce restul au avut un supliment de 2 beri fără alcool pe zi, timp de 30 de zile.
Pe durata studiului a fost determinat nivelul antioxidanţilor din laptele matern în trei momente diferite ale alăptării în funcţie de starea de maturitate (la începutul studiului, după 15 zile şi în final după 30 de zile). Astfel, s-a observat o diminuare a activităţii antioxidante pe măsură ce laptele matern se maturizează,