La sfârşit de săptămână, mai ales vara, ne putem reâncărca bateriile în aer liber. La iarbă verde, la un picnic, alături de familie şi de prieteni, totdeauna mâncarea este mai gustoasă .
Dar, pentru a ne simţi foarte bine, pentru ca picnicul să fie, într-adevăr deconectant, trebuie să pregătim petrecerea din vreme. La alegerea meniului, fireşte, trebuie să ţinem seama de preferinţele fiecărui invitat.
1.Vom procura carne proaspătă de pasăre, de viţel sau de porc. Pe lângă ingredientul de bază pentru grătar, care este carnea, vom pregăti acasă chifteluţe cu multe verdeţuri, cu mărar, cu cimbru sau cu rozmarin. De asemenea, putem să preparăm şi chifteluţe din peşte, condimentate cu busuioc.
2. Dacă la picnic participă persoane care preferă legumele, chifteluţele preparate din dovlecei cu brânză şi cu mult mărar vor fi un deliciu.
3.Foarte gustoase sunt şi frigăruile preparate din carne şi din legume: Iată ingredientele pentru o frigăruie: doi ardei graşi ( tăiaţi în două), , câte o ceapă verde, câte cinci felii de şuncă, câte două bucăţi de carne de pui, piper şi boia dulce, după gust. Toate aceste ingrediente le înfigem într-o frigăruie, dar preparăm mai multe frigărui, în funcţie de numărul invitaţilor la picnic. Apoi ungem cu ulei, în care adăugăm condimentele, fiecare frigăruie şi le lăsăm pe grătar timp de 15 minute, răsucindu-le continuu.
4. Fireşte, de la această masă câmpenească nu trebuie să lipsească brânzeturile. Acestea sunt consumate cu prioritate, pentru că se pot altera destul de repede datorită căldurii, dacă nu avem o cutie frigorifică.
5. Pentru cei care evită brânza telemea, mai sărată, gazda se va aproviziona cu caş sau cu caşcaval nesărat. Toate aceste preparate vor fi împachetate în folie de pergament .6.Urmează aprovizionarea cu legume şi cu fructe proaspete ..
7. Pentru salate, sosul cu ulei, cu suc de lăm