Mierea de tei, salcâm, rapiţă, floarea-soarelui sau de... coriandru a fost, timp de două zile, vedeta "dulce" a Câmpinei. Sortimentele inedite de miere, dar şi lăptişorul de matcă, polenul ori propolisul i-au încântat atât pe localnici, cât şi pe turiştii aflaţi la sfârşitul saptămânii trecute în oraşul pictat de Nicolae Grigorescu.
Apicultori de tradiţie au adus la târg cele mai gustoase şi interesante sortimente de miere
Simona Chiriac/Jurnalul Naţional
Ediţia de anul acesta a Târgului Mierii, organizat la Câmpina în perioada 21-22 februarie, a atras şi de această dată un număr mare de expozanţi, profesionişti din domeniul apiculturii, dar şi mii de vizitatori dornici să guste inedite sortimente de miere.
"Oraşul Soarelui", după cum mai este numită localitatea Câmpina datorită numărului mare de zile însorite, s-a transformat pentru două zile în "Oraşul Mierii". Organizatorii - Asociaţia Apicolă Valea Prahovei, împreună cu Consiliul Judeţean Prahova - şi-au propus să accentueze importanţa pe care trebuie să o aibă mierea în alimentaţie, aceasta depăşind stadiul de simplu medicament folosit mai ales în sezonul rece. În acest sens, au fost implicaţi mai ales copiii, organizându-se vizite în şcolile din Câmpina şi din localităţile vecine, în care Albinuţa Nina (mascota târgului) a împărţit copiilor cutiuţe de miere. Elevii au participat, în prima zi a târgului, la un concurs intitulat sugestiv "Albinel şi Albinuţa".
CONCURSURI
Oficialităţi, reprezentanţi ai mass-mediei, dar şi iubitori ai mierii au fost invitaţi să participe la concursul "Cel mai bun degustător de miere". Zece borcane misterioase, conţinând miere de diferite culori şi texturi (de la cea de tei şi salcâm, până la unele sortimente mai speciale - coriandru, rapiţă sau floarea-soarelui),
şi-au dezvăluit în cele din urmă