A crescut pericolul toxiinfectiilor alimentare • Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi recomanda populatiei sa achizitioneze numai carne de porc supusa controlului sanitar-veterinar, in conditii care respecta legislatia in vigoare
Inspectorii sanitar-veterinari atrag atentia iesenilor asupra intoxicatiilor alimentare cauzate de consumul de carne de porc, mai ales in conditiile in care in ultima perioada de timp, la nivel national s-a inregistrat un numar record de cazuri de contaminari cu trichineloza.
Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi recomanda populatiei sa achizitioneze numai carne de porc supusa controlului sanitar-veterinar, in conditii care respecta legislatia in vigoare. "Avand in vedere inregistarea a numeroase cazuri de toxiinfectii alimentare in tara cauzate de consumul de carne contaminata cu trichinella, precum si apropierea sezonului sacrificarilor porcilor din gospodariile proprii, avertizam populatia privind riscul achizitionarii si consumului de carne nesupusa controlului sanitar-veterinar si comercializata clandestin. Toate unitatile de desfacere si consum, inclusiv cantinele, spitalele, gradinitele de copii, restaurantele, vor lua masuri ca aprovizionarea sa se faca numai cu carnuri de porc din unitati autorizate sanitar-veterinar, care sa fie controlate si marcate conform normelor sanitare in vigoare", a explicat Gabriel Ciobanu, purtatorul de cuvant al DSVSA Iasi. Astfel, in urmatoarea perioada, inspectorii vor incepe controalele pentru a fi siguri ca nu va exista nici un pericol. Trichineloza este o boala care, netratata, poate avea urmari grave. In momentul de fata, inspectorii sanitar-veterinari au inceput controale in randul unitatilor alimentare din imprejurimile scolilor. "Incepand de vinerea trecut