TRADITII DE DRAGOBETE Dragostea pluteste in aer, se agata firav de ramura copacului din fata geamului, strecoara un zambet pe fata unui trecator, intinereste inimile, lumineaza chipurile si incremeneste timpul. Un singur fior poate face ceea ce alchimia si stiinta nu au reusit niciodata, sa ne elibereze de constrangerile realitatii. Nu mai exista "aici" sau "acum", ci doar "noi doi". "Tu" si "eu" , doua fiinte care trec dincolo de timp. "Tu" si "eu", doi demiurgi ai unei lumi care nu inceteaza niciodata sa uimeasca.
Asadar, in aceasta zi a iubirii, a Dragobetelui, a tainicei logodne de odinioara, sa redescoperim impreuna cu cel drag primul suras, primul fior si prima imbratisare, acel mister care ne face sa fim doi. Si, nu in ultimul rand, sa nu uitam sa ne bucuram de micile placeri ale vietii, asa cum obisnuim sa le numim. O plimbare in parc, o floare strecurata intre paginile unei carti, o masa pregatita acasa in doi. Mancaruri romanesti, usor de preparat si, in acelasi timp, gustoase. In aceasta zi, important este jocul.
FRIPTURA CU LEGUME
INGREDIENTE: 500 g carne de porc, condimente dupa preferinta (oregano, boia de ardei, cimbru, coriandru etc.), sare, piper, doi ardei grasi galbeni, un ardei capia, 100 g ciuperci, 100 g mazare, ulei. PREPARARE: Carnea de porc se taie felii si se condimenteaza pe ambele parti. Se lasa deoparte cateva minute, apoi se taie in cubulete. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajeste carnea de porc. Separat, se taie ardeii felioare si ciupercile lamele. Pe un platou se asaza bucatele de carne de porc si legumele (inclusiv mazarea). Dupa preferinta, se pot acoperi cu sos de smantana sau unt.
SUPA CU GALUSTE
INGREDIENTE: un pui intreg, zarzavat pentru supa (morcovi, pastarnac), 4 cartofi, o legatura de patrunjel, sare, piper, doua oua, 200 g gris. PREPARARE: Puiul se fierbe intr-o oala cu apa si putina