Fasolea, numita adesea si carnea saracului sau carne de arac, pentru ca este bogata in proteine, dar si un aliment ieftin in comparatie cu carnea, este un aliment-medicament care vara, cand este sezonul pastailor, nu ar trebui sa lipseasca de pe masa datorita calitatilor ei benefice pentru sanatate.
Fasolea verde este o leguma bogata in aminoacizi, potasiu, calciu, fier, in vitaminele B1, B2 ,C, K si fibre si se recomanda ca aliment-medicament mai ales diabeticilor, persoanelor in varsta care sufera de osteoporoza, dar si celor aflate in convalescenta. Indiferent de varsta, fasolea verde este un aliment care ii poate ajuta pe oameni sa-si imbunatateasca si sa-si mentina starea de sanatate.
Cercetari recente, efectuate atat in tara, cat si in strainatate, au relevant faptul ca persoanele care in tinerete au consumat in mod regulat fasole verde sunt mai putin expuse la a face osteoporoza sau alte boli cauzate de lipsa de calciu, potasiu sau fier.
Fasolea verde combate anemia si astenia datorita fierului, bine reprezentat in compozitia sa. Fierul imbunatateste imunitatea si musculatura, este important pentru metabolism si pentru toate functiile organismului.
De aceea, copiii, adolescentii, femeile gravide si cele care alapteaza, dar si persoanele cu deficit de fier ar trebui sa consume cat mai des fasole verde pentru a-si procula mineralul care le lipseste. Pentru ca este bogata in potasiu, vitamine din grupa B, glucide si clorofila, nutritionistii recomanda fasolea verde convalescentilor, persoanelor astenice si celor deprimate.
Indicata diabeticilor
Fasolea verde regleaza nivelul glicemiei, de aceea se recomanda consumul zilnic al acesteia persoanelor care sufera de diabet. Este bogata in fibre vegetale care impiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina.
De asemenea, s-a