500 g ardei grasi, 500 g rosii, 1 lingura cu varf untura sau 3 linguri ulei, 1 lingura ceapa tocata marunt, 1 lingura patrunjel verde taiat marunt, sare.
In grasimea incinsa, in cratita, se pun ardeii spalati, curatati de seminte si taiati in felii rotunde de grosimea degetului mic. Se inabusa pe jumatate in cratita acoperita cu capac. In continuare, se adauga rosiile spalate si taiate in bucati, impreuna cu verdeata si sarea. Inabusirea se va face la foc potrivit pana cand zarzavatul a fost complet fiert si scazut la sos potrivit. Se serveste simplu, cu ochiuri din oua prajite sau cu friganele.
500 g ardei grasi, 500 g rosii, 1 lingura cu varf untura sau 3 linguri ulei, 1 lingura ceapa tocata marunt, 1 lingura patrunjel verde taiat marunt, sare.
In grasimea incinsa, in cratita, se pun ardeii spalati, curatati de seminte si taiati in felii rotunde de grosimea degetului mic. Se inabusa pe jumatate in cratita acoperita cu capac. In continuare, se adauga rosiile spalate si taiate in bucati, impreuna cu verdeata si sarea. Inabusirea se va face la foc potrivit pana cand zarzavatul a fost complet fiert si scazut la sos potrivit. Se serveste simplu, cu ochiuri din oua prajite sau cu friganele.