Campionatul internaţional de gătit în aer liber a umput de arome gastronomice parcarea Jupiter City. 230 de pui au sfârâit într-o tigaie uriașă, demonstrația fiind omologată ca record de către International Gastro Show Cooking Entertainment.
GALERIE FOTO
Timp de trei zile, de vineri până duminică, cei mai tari bucătari din România, Israel, Anglia, Albania, Republica Moldova, Cipru și Palestina le-au arătat piteștenilor cum se gătește la nivel de artă, în cadrul Cupei Muntenia a Campionatului internațional de gătit în aer liber, considerat cel mai mare eveniment gastronomic din Romania. Maeștii artelor culinare au încerca să le schimbe celor care au trecut pe sub corturile organizatorilor, concepţia despre ceea ce înseamnă a fi bucătar în zilele noastre.
Antonio Passarelli, gazda evenimentului, a făcut, pe scenă, în fața publicului, un spectacol în adevăratul sens al cuvântului și le-a dezvăluit gospodinelor curioase ingredientele sale secrete :“Nu vă uitați la cantitate, ci la calitate și nu uitați ca de fiecare dată, în mâncare, pe lângă mirodenii, să adăugați și puțină dragoste!”
Cele mai apetisante platouri cu delicatese din carne, pește și legume, elaborate după rețete sofisticate și stropite cu sosuri, care mai de care mai fine, au fost premiate de juriu iar somelierii au făcut pentru juriu și public, o paradă a vinurilor. Piteștenii, martori ai spectcolului bucatelor alese, n-au așteptat decât să se dea startul degustătrilor.
Supertocană din 230 de pui
Cel mai așteptat moment al evenimentului a fost, însă, de departe, pregătirea unui record în gastronomie: cea mai mare tocană musceleană, mâncare gătită dupa o rețetă de la Mănăstirea Curtea de Argeș. Bucătarii din echipa internaţională şi interconfesională Taste of Peace din Ierusalim au pus la foc, într-o tigaie gigant, de 15 metri pătrați, nu mai puțin de 230 de pui. Ma