> 30 de producători de produse din carne, lactate, miere, sucuri, bere, vinuri şi legume au expus la standuri produse specifice din Bucovina
Ieri s-a deschis, pe esplanada de la Iulius Mall Suceava, Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” – ediţia a V-a, manifestare care desfăşoară publicului sucevean tot ce are mai bun Asociaţia „Produs în Bucovina”. Preparate din carne, lactate, sucuri naturale, bere de casă, miere de albine, copturi care mai de care mai pudrate sau mai rumenite, mere şi chiar caise roşii, musturi, vinuri şi rachiuri, apoi ardei, gogoşari şi alte produse de grădină, dar şi zacuşti, murături, conserve, făcute după gustul şi ideea producătorului, dar toate ieşite din pământul, aerul, apa, florile şi năravul dulce-arţăgos al Bucovinei, se vor prezenta sucevenilor, până mâine.
Carne, lapte, miere sau legume, cu recomandări de gust ca la mama acasă, au dat ideea organizatorilor să confere manifestării nominalizarea suplimentară de „Târgul de acasă”.
Deschiderea oficială de anul acesta nu a fost una „de scenă”, ci una de bun simţ şi de bun venit, printr-un tur al oficialităţilor la toate standurile producătorilor.
Au făcut acest tur, gustând din produse, strângând mâini, ascultând de bine sau de rău despre reuşite sau rateuri, felicitând şi încurajând, preşedintele CJ Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu, primarul Ion Lungu şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale.
„Aţi demonstrat că sunteţi capabili să lucraţi împreună şi să impuneţi acest concept”, a declarat Cătălin Nechifor preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, la conferinţa de presă de la deschiderea oficială a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina”.
La ediţia a V-a a „Târgului de acasă”, de prezentare şi vânzare a produselor din Bucovina, au participat 30 de producători din judeţul Suceava, care scot pe piaţa locală, naţională şi chiar