Spanacul este una dintre cele mai bune legume. Daca il prepari dupa aceste doua retete inedite, vei profita de toate beneficiile pe care le aduce pentru sanatatea ta.
Trebuie spus ca este bine sa consumi spanacul cat mai aproape de starea lui naturala si in asociere cu grasimi saturate, pentru a asimila la maximum nutrientii pe care ii contine.
Spanac cu stafide
Aceasta este o reteta speciala, perfecta pentru a fi servita alaturi de friptura, dar si un preparat vegetarian, daca alegi sa-l consumi simplu.
Iti trebuie neaparat 700-800 de grame de spanac proaspat, 200 de grame de stafide aurii, trei linguri cu seminte de pin (dar poti folosi la fel de bine nuca sau seminte de dovleac), trei linguri cu ulei, doua linguri cu otet balsamic, doi catei de usturoi sau doua fire de usturoi verde, doua-trei fire de leustean proaspat.
Spala spanacul si alege frunzele sa fie sanatoase si intregi. Lasa spanacul sa se scurga bine. Pune stafidele la inmuiat in apa calda. Pune ulei la incins intr-o tava incapatoare. Pune semintele de pin la calit si amesteca sa nu se arda. Adauga usturoiul tocat marunt si la final spanacul.
Amesteca bine astfel incat frunzele de spanac sa se caleasca uniform. Totul trebuie sa dureze maximum patru-cinci minute. Potriveste mancarea de sare si piper, dupa gustul tau. Adauga stafidele, scurse bine de apa, da deoparte si adauga leusteanul tocat fin si otetul balsamic. Amesteca si serveste imediat.
Spanac cu naut
Combinatia nu este doar foarte gustoasa, ci si foarte sanatoasa. Este o mancare usor de facut, cu aer oriental.
Pentru spanac cu naut ai nevoie de o ceapa mare, doi-trei catei de usturoi, o bucata de marimea unui deget de ghimbir, sase-sapte rosii bine coapte sau o cutie de rosii in suc propriu, doua linguri cu ulei, o lingurita cu seminte de chim