Dacă nu v-aţi gândit încă din noiembrie ce vreţi să faceţi în noaptea dintre ani, şansele de a mai găsi un loc liber sunt aproape nule. De Crăciun multe dintre restaurantele din deva şi Hunedoara sunt închise, însă lucrurile stau cu totul altfel în noaptea dintre ani.
Petrecere tradiţională de la A la Z, bucate şi vinuri româneşti. Asta este oferta cu care localul Moş Opincă din Deva a încercat să atragă cât mai mulţi clienţi pe sfârşit de an. Rezultatul este cât se poate de promiţător. Dacă de Crăciun resturantul este închis, de Revelion este rezervat în totalitate. Pentru 165 de lei, fiecare petrecăreţ va avea parte de gustare caldă, rece şi open bar. Din meniu nu lipseşte peştele.
Lucrurile stau la fel şi la restaurantul Casina, unde din cele 120 de locuri nu mai este niciunul liber. „Primele rezervări s-au făcut la începutul lui noiembrie. Pentru suma de 200 de lei, clienţii vor avea parte de patru feluri de mâncare, plus desert. Atmosfera muzicală va fi asigurată de o formaţie”, a declarat Enikö Farcaşiu, reprezentanta localului.
Soluţie de criză
Şanse de a găsi lista încă deschisă nu aveţi decât în Hunedoara. Casa Union organizează masă festivă în trei săli cu o capacitate totală de 300 de persoane.
Locuri libere se mai găsesc doar într-o sală. În plus, oferta poate fi considerată una de „criză”, întrucât este mult mai ieftină decât în reşedinţa de judeţ. „Petrecerea de Revelion costă doar 95 de lei”, a precizat Maria Dobra, reprezentanta localului. Aurelian Rusu, de 28 de ani, se numără printre hunedorenii „întârziaţi”. Pentru că a aflat foarte târziu că va avea liber de la serviciu de Revelion, nu şi-a făcut din timp un plan.
„Cred că singura variantă rămâne Revelionul în stradă, însă în Deva, că în Hunedoara, unde locuiesc, nu se organizează nimic”, a spus tânărul agent de pază.