Cârnaţi din carne de porc de Mangaliţa produşi în Maramureş, păstrăv afumat „acompaniat” de mujdei, însoţiţi de vinuri de colecţie de Dealu Mare sau de băuturi tradiţionale din Ţara Făgăraşului, pot fi degustaţi şi cumpăraţi la târgurile deschise în acest sfârşit de săptămână în Capitală.
GourmeTradiţional la Târgul Ţăranului. Începând de mâine, 15 ianuarie, şi până poimâine, 16 ianuarie, bucureştenii care doresc să mănânce sănătos pot alege să-şi facă cumpărăturile de la Târgul Ţăranului, eveniment organizat de Grupul de Iniţiativă Radu Anton Roman. Justificat de succesul ediţiilor anterioare, târgul, ajuns în al patrulea an de existenţă, îşi propune să fie considerat o piaţă-model, în care doritorii să găsească produse de calitate, gustoase, preparate în condiţii igienice deosebite şi care să aibă preţuri corecte. Evenimentul se va desfăşura la ARK-Bursa Mărfurilor, iar ingredientele-vedetă ale târgului vor fi fructele şi legumele din Ţara Făgăraşului.
Pe parcursul celor două zile, bucureştenii vor fi îmbiaţi cu delicatese din gama GourmeTradiţional precum sirop de brad, dulceaţă şi sirop de mure, zacuscă de vinete, de fasole şi de ciuperci, gemuri de prune cu cuişoare, pastă de măceşe etc. Nici unul dintre produsele aduse la târg nu conţine conservanţi sau coloranţi, respectă cu stricteţe reţetele locale din Ţara Făgăraşului şi este produs în cantităţi mici, deoarece producătorii preferă calitatea în locul cantităţii, ne asigură organizatorii evenimentului.
Târg de produse româneşti la ASAS. Prima ediţie din 2011 a Târgului de produse ecologice, tradiţionale şi naturale, produse în ferme ţărăneşti, din Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, este dedicată Anului Nou pe stil vechi (după Calendarul Iulian). Ucrainenii din Sighet, de pe Valea Ruscovei şi a Vişeului au adus