Orezul este bogat în proteine, minerale, vitamine şi amidon. Specialiştii în nutriţie susţin că acest aliment este ideal pentru persoanele care vor să scape de excesul de kilograme fără să se înfometeze. Datorită conţinutului de carbohidraţi, alimentul oferă organismului energia de care are nevoie în perioada de restricţii alimentare. Nutriţioniştii menţionează că dieta are efecte benefice şi asupra pielii, făcând-o catifelată, părul devine mai rezistent şi unghiile se întăresc.
Un alt avantaj al acestei diete este faptul că persoanele care urmează regimul cu orez nu mai simt nevoia să mai ciugulească între mese, deoarece alimentul păstrează senzaţia de saţietate pe o perioadă lungă de timp.
Cura cu orez durează două săptămâni. În această dietă scăderea în greutate va fi una lentă, astfel că acest regim nu provoacă dezechilibre metabolice. În primele trei zile se slăbeşte un kilogram, după o săptămână de regim cântarul va arăta cu trei kilograme mai puţin, iar la sfârşitul regimului veţi înregistra o scădere de aproximativ 10% din greutate.
Ziua 1. Dimineaţa se recomandă un bol de lapte cu cereale integrale. La masa de prânz se va mânca cel mult 200 de grame de orez cu legume fierte sau uşor înăbuşite. Cina va consta într-o porţie de orez şi un borcan de iaurt degresat de 100 de grame.
Ziua 2. La micul dejun nutriţioniştii recomandă un borcan de iaurt şi cereale integrale. Prânzul constă în 200 de grame de orez şi o friptură de vită la grătar. La masa de seara se va mânca o porţie de legume înăbuşite.
Ziua 3. Dimineaţa se recomandă un grapefruit şi 2 ouă fierte tari. La masa de prânz se va mânca 200 de grame de orez cu o porţie de piept de pui fiert. Cina constă într-o porţie de orez fiert.
Ziua 4. Micul dejun din această zi va consta într-o porţie de lapte slab cu cereale integrale. La masa de prânz specialiştii recomandă o porţ