Poate ca nu esti cel mai bun bucatar si nu intotdeauna iti iese mancarea ca la cele mai elegante restaurante.
Trebuie sa stii insa ca si la case mai mari se intampla accidente si, de obicei, orice dezastru poate fi reparat, daca stii cateva secrete. Pana si cei mai experimentati bucatari scapa un pic de sare mai mult, sau uita de timer sau omite sa adauge un ingredient crucial pentru savoarea mancarii.
Busy Cooks te invata ce trebuie sa faci in situatiile in care te-ai apucat de gatit si sfarsesti prin a te intreba daca n-ar fi mai bine sa comanzi o pizza.
Prea sarat
Supa redevine gustoasa astfel: cojiti doi cartofi, ii feliati, ii fierbeti 10 minute in supa, dupa care ii scoateti. Cartofii absorb excesul de sare. Legumelor prea sarate li se adauga zahar sau miere. Friptura prea sarata se unge cu miere.
Prea dulce
Deserturile se pot drege cu crema de branza sau cu iaurt. Sucul de lamaie sau otetul de mere neutralizeaza gustul de dulce.
Prea iute
Laptele, iaurtul sau crema de branza au un efect de atenuare. Si sucul de lamaie sau supa taie din iuteala. In plus, arsura resimtita pe limba se va atenua daca muscati dintr-o banana.
Friptura prea uscata
Carnea uscata se feliaza si se lasa sa traga sos, sau se da prin masina de tocat si se gatesc paste bolognese. Cand musafirii intarzie, friptura se tine la cald in cuptor, la 85 grade Celsius, cel mult o ora.
Peste descompus
Scoateti oasele, maruntiti si preparati pestele cu sos sub forma de ciulama.
Ca metoda de prevenire, amestecati uleiul pentru prajit cu sare si cu suc de lamaie, iar pestele nu se va rupe atunci cand il veti intoarce.
Tarta cu branza crapata
Daca tarta cu branza s-a crapat si arata groaznic, dupa ce ati scos-o de la cuptor, turnati deasupr