Pentru cei care nu au timp sau nu ştiu să pregătească bucatele tradiţionale pentru mesele de sărbători, firmele de catering şi restaurantele din Ploieşti sunt pregătite să livreze meniuri complete, pentru o familie sau invitaţi numeroşi
În timp ce firmele mari de catering din Ploieşti şi din Prahova preferă să livreze preparate pentru petreceri de Crăciun ale angajaţilor şi mai puţin pentru o singură familie, restaurantele care asigură şi servicii de catering sunt pregătite şi pentru comenzi mai mici. Singura condiţie este să sunaţi din timp, pentru a comanda produsele dorite, astfel încât acestea să vă ajungă acasă cel mai târziu în Ajun de Crăciun. Majoritatea restaurantelor din Ploieşti dau liber angajaţilor pe 25 decembrie.
În schimb, pentru masa de Revelion, dacă o gândiţi tot în sistem de catering, livrările se fac şi pe 31 decembrie, având în vedere că restaurantele fac petreceri în noaptea dintre ani, iar pregătirile pentru meniul de la restaurant şi comenzile pentru acasă ale clienţilor se fac în ultima zi a anului.
Unul din restaurantele din Ploieşti care asigură catering pentru mesele de sărbători este Mon Jardin. „Pot fi comandate carne la cazan, cârnaţi, preparate din pui pentru copii, din vită, tort. Dacă vor şi sarmale, clienţii trebuie să facă din timp comenzile, cu câteva zile înainte. Putem asigura inclusiv cumpărăturile de vin şi sucuri. Persoana care livrează le cumpără de la un magazin şi face decontul pe baza bonului. Livrările pentru masa de Crăciun se fac până la ora 22.00, în Ajun“, ne-au spus responsabilii de catering de la restaurantul ploieştean.
Comenzile nu sunt condiţionate de o sumă minimă, mai ales că, fiind vorba de o masă completă de Crăciun, suma va fi, oricum, mai mare decât o comandă obişnuită, de minimum 16 lei. Dacă nu vreţi preparate tradiţionate, comenzile se pot face inclusiv din meniul zilei.