Peste 2.3 tone de carne de pui congelată, din trei loturi provenind de la Avicola Călăraşi, au fost retrase de la comercializare în Prahova, iar reprezentanţii DSVSA spun că în urma analizelor în două dintre loturile de carne a fost depistată o "tulpină bacteriană".
Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasă, în urma analizelor de laborator făcute de reprezentanţii DSVSA s-a stabilit că toate cele trei loturi "corespund din punct de vedere fizico-chimic", însă din punct de vedere microbiologic la două dintre cele trei loturi a fost descoperită o tulpină bacteriană, transmite Mediafax.
Citeşte şi: Carne cu salmonella, retrasă din magazinele din Suceava
"Până la această dată, din lotul de 2.334 de kilograme de carne de pasăre congelată care a fost retrasă de la comercializare şi care este reţinută oficial la operatorul respectiv au fost recoltate trei probe de pui din trei loturi diferite pentru examen de laborator fizico-chimic şi microbiologic.Până la această dată avem rezultatele fizico-chimice şi corespund toate cele trei probe analizate, iar din punct de vedere microbiologic un lot corespunde, iar la două loturi a fost izolată o tulpină bacteriană care fi trimisă astăzi la laboratorul naţional de referinţă pentru identificare şi confirmare", a declarat, miercuri, şeful DSVSA Prahova.
Mihai Terecoasă a precizat că nu se poate spune cu exactitate dacă este vorba despre salmonella până când nu vor fi gata analizele care vor fi făcute în laboratorul naţional de referinţă.
Citeşte şi: SALMONELA: Încă TREI TONE de carne de pasăre de la de Avicola Călăraşi, retrase din magazine
Peste 13.5 tone de carne de pasăre au fost retrase în Bucureşti şi Braşov, cu ocazia verificărilor vizând lanţul de supermarket-uri Selgros, până în prezent nefiind depistate loturi infestat