Foto: AFP Renumitul bucătar Paul Bocuse continuă şi astăzi să fie inspiraţie şi model pentru tinerii bucătari. Festivalul Vegas Uncork'd, organizat de Bon Appetit la 7 mai, în oraşul Las Vegas, a beneficiat de un eveniment culinar extraordinar, numit „Toques off Paul Bocuse”. Cei mai buni chefi din lume s-au adunat în onoarea celei mai importante personalităţi a secolului XX, din domeniul gastronomiei.
Creatorul celei mai prizate competiţii culinare internaţionale, Bocuse d'Or (desfăşurat o dată la doi ani la Lyon, în Franţa), a avut de-a lungul timpului o influenţă foarte mare asupra numeroaselor generaţii de chefi, dar şi asupra milioanelor de clienţi pe care i-a servit. Alain Ducasse, Hubert Keller, Joël Robuchon, Julian Serrano, Jean-Philippe Maury, Michael Mina, Bradley Ogden, Roland Passot, André Renard, Jacques Torres şi J. Joho (cea mai strălucitoare constelaţie de bucătari) au preparat o masă oficială de excepţie, fie individual, fie în duete.
„Este un eveniment fără precedent”, a declarat redactorul-şef al revistei Bon Appetit. Cei prezenţi au avut o adevărată experienţă culinară, de la preparate şi până la servire, ce le-a amintit de restaurantele lui Paul Bocuse. Primirea invitaţilor a avut loc la ora 19:00. Ei au fost întâmpinaţi cu un cocktail extraordinar pregătit de bucătarii J. Joho, Hubert Keller, Shawn McClain, Bradley Ogden şi Julian Serrano.
La ora 20:00 au fost servite patru feluri de mâncare. Cu acest prilej a fost prezentată o retrospectivă a vieţii lui Bocuse, completată de anecdote împărtăşite de colegii şi prietenii săi. Seara s-a încheiat cu desertul preparat de bucătarii Jean-Philippe Maury şi André Renard, dar şi de ciocolatierul Jacques Torres.
Foto: AFP Renumitul bucătar Paul Bocuse continuă şi astăzi să fie inspiraţie şi model pentru tinerii bucătari. Festivalul Vegas Uncork'd, organizat de Bon Appetit la 7 m