Soare, apă, briză, nămol, relaxare, distracţie!
Chiar dacă e septembrie, marea încă ne mai aşteaptă. Pe lângă atracţiile de tot felul, nu trebuie să îl uităm pe cel culinar. Iar dacă vrem calitate, diversitate şi rafinament gastronomic, putem opta pentru hotelurile renumite de la malul mării care au întotdeauna un bucătar cu care se pot mândri.
Este şi cazul Hotelului Europa din Eforie Nord, care din această vară are un nou executive-chef: italianul Giovanni Diana. Are o experienţă de 27 de ani în domeniu hotelier şi al gastronomiei internaţionale. A lucrat în cadrul mai multor hoteluri de 4 şi 5 stele din Italia, Elveţia, Olanda şi România. Se mândreşte că de-a lungul carierei sale a creat meniuri pentru familia Kennedy, Georges Clooney, Brad Pitt, Catherine Zeta-Jones şi John Kerry.
Meniurile create de el constau în peste 70 de feluri de mâncare şi peste 30 de feluri de antreuri. Printre specialităţile lui se numără Carpaccio de caracatiţă, diferite tapas servite în pahare şi tort de crevete servit alături de coulis din roşii. Este pasionat de gastronomia mediteraneană. Îşi doreşte să creeze stilul gastronomic fusion mediteranean, reprezentat de mixul produselor şi mirodeniilor asiatice cu fructe de mare, peşte sau tipuri de mâncare tradiţionale. Rezultatul este un fel de mâncare sănătos şi uşor, cu o aromă exotică.
PUNCTE TARI ŞI PUNCTE SLABE
Pe Giovanni Diana l-am cunoscut vara aceasta în restaurantul hotelului unde lucrează. Nu l-am "prins" în timpul acţiunii, în bucătărie, aşa cum mi-ar fi plăcut, dar am gustat din preparatele pregătite de el. Şi mai mult decât atât, am avut ocazia să aflu şi părerea lui despre bucătărie, în general, căci ne-am întins la o discuţie de câteva ceasuri.
"Aici am găsit o bucătărie asemănătoare cu cea din Italia. Deşi am întâlnit şi în România multe ingrediente bune